Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat, la Prima TV, că centrul comercial din Sectorul 5 al Capitalei, mistuit marţi de flăcări, nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Raed Arafat a confirmat că nu s-au înregistrat victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Există un risc pentru pompieri să lucreze din interior, fiind o clădire metalică, supusă unor temperaturi foarte mari, există risc să se prăbuşească. Vor rămâne echipe în cursul nopţii acolo şi am cerut să fie evaluată clădirea de un inginer structurist, ca să ne spună dacă există risc de prăbuşire. Din cauza aceasta, drumul ar putea rămâne blocat o perioadă”, a explicat Raed Arafat, într-un interviu pentru Prima TV. 
 
Întrebat dacă a fost identificată cauza incendiului, şeful DSU a răspuns: „E prea devreme de spus despre o cauză. Singurul lucru pe care îl ştim la acest moment:  clădirea nu avea autorizaţie (de securitate la incendiu – n.r.). Ultimul control a fost în 2021, dar lipsa autorizaţiei nu înseamnă că nu poate funcţiona. Depinde de motivele lipsei autorizaţiei. Unele pot să însemne închidere, altele pot să însemne doar amendă şi să funcţioneze”. 
 
Raed Arafat a confirmat că nu au fost înregistrate victime, pompierii reuşind ”să evacueze persoanele de acolo”.
Pompierii încă intervin, marţi seară, pentru lichidarea incendiului izbucnit la complexul comercial Prosper din Bucureşti, dar oamenii evacuaţi din clădirile apropiate au început să revină în locuinţe. Prefectura Capitalei afirmă că pagubele materiale sunt semnificative, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii va evalua structural imobilul. Autorităţile precizează că este monitorizată calitatea aerului şi recomandă ca ferestrele să fie păstrate închise.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.