ISU Argeş anunţă, joi, că Punctul de lucru temporar de pe Transfăgărăşan, de la Cota 2000, şi-a încheiat misiunea, având 65 de intervenţii în ultimele patru luni, 23 fiind urgenţe medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând cu data de astăzi, 26 octombrie 2023, Punctul de Lucru temporar al Inspectoratului pentru Situaţii de Argeş al judeţului Argeş, de pe Transfăgărăşan, Baza Salvamont ”Cota 2000” şi-a încetat activitatea.  Acesta a fost încadrat cu un echipaj format din paramedici SMURD şi o ambulanţă de tip B2, pentru a asigura primul ajutor calificat”, a transmis, joi, ISU Argeş.

Sursa citată a precizat că, în aproximativ patru luni de la operaţionalizare, salvatorii au gestionat 65 de misiuni. Dintre acestea, 23 au fost urgenţe medicale, 10 accidente rutiere, 29 de monitorizări ale zonelor în care şi-au făcut prezenţa animalele sălbatice, iar trei au fost alte tipuri de intervenţii.

Operaţionalizarea s-a făcut în parteneriat cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş şi a Instituţiei Prefectului, având scopul de a asigura o intervenţie operativă în situaţiile de urgenţă medicală pe DN 7.C. - ”Transfăgărăşan”, inclusiv în zona judeţului Sibiu, colaborând cu ISU Sibiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.