Puiul de urs prins într-un laţ într-o pădure din judeţul Vrancea a fost tranchilizat şi apoi eliberat în natură, anunţă jandarmii din Vracea, menţionând că animalul nu a avut de suferit în urma incidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa de specialişti în carnivore a Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) Braşov a tranchilizat puiul de urs, l-a eliberat din laţ, iar după ce s-a aşteptat să treacă efectul tranchilizantului acesta a fost eliberat în mediul natural.

Jandarmeria Vrancea precizează că ursuleţul nu a avut de suferit în urma evenimentului neplăcut.

"Deşi este doar un urs, dacă te întâlneşti cu el este bine să ştii că poate fi periculos, nu încerca să-i dai de mâncare, în prezenţa mirosurilor puternice poate deveni agresiv", mai spun jandarmii.

Duminică, printr-un apel la 112 s-a anunţat că un pui de urs este prins într-un laţ si are nevoie de ajutor, astfel că un echipaj de jandarmi s-a deplasat în comuna Dumitreşti, satul Motnău, fiind identificat locul în care puiul de urs se zbătea în laţ.

În zonă s-au dispus măsuri de delimitare a perimetrului şi restricţionare a accesului persoanelor, până la sosirea specialiştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.