ISU Bihor anunţă, miercuri, că 12 proiectile funcţionale, provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost descoperite pe şantierjul din incinta Aeroportului Oradea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apelul prin numărul unic 112, care sesiza descoperirea unor muniţii în incinta Aeroportului Oradea, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, în după-amiaza zilei de marţi, iar  pentru gestionarea operativă a evenimentului semnalat, au fost alertaţi pompierii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului 2 Oradea”, anunţă, miercuri, ISU Bihor.

Sursa citată a precizat că, sosit la locul indicat de apelant, echipajul pirotehnic a identificat şase proiectile explozive, de calibru 47 de milimetri, găsite de muncitorii care efectuau săpături în cadrul unor lucrări la reţeaua de canalizare din incinta aeroportului, iar după asanarea zonei, specialiştii pirotehnicieni au mai descoperit alte şase muniţii similare.

”Cele 12 proiectile, aflate în stare de funcţionare, au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de către pompieri, urmând a fi distruse ulterior prin explozie controlată”, a mai transmis sursa citată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.