Procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă, afirmă, referitor la recoltarea de noi probe biologice de la mama Luizei Melencu, că specialiştii americani au nevoie de această probă de comparaţie. "Pretenţia omologilor noştri americani a fost să le transmitem o probă de comparaţie nou recoltată, în condiţii de siguranţă, care să ajungă la ei cât mai repede", explică el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este regretabil şi ne pare rău cu sinceritate de drama prin care trece această familie, însă vă asigur de faptul că ai mei colegi şi-au desfăşurat şi îşi desfăşoară activitatea cu bună-credinţă şi cu deplinul respect al legii. Ceea ce s-a comunicat şi anterior, şi cred că toată lumea a înţeles, că era nevoie de o nouă expertiză genetică, o nouă expertiză care să fie efectuată la un laborator acreditat, care nu există în ţara noastră", a spus Felix Bănilă, duminică seară, la Antena 3.

El a spus că este necesară recoltarea unei probe noi de la mama Luizei Melencu, pentru ca specialiştii americani să aibă probă de comparaţie.

"Eu mă bucur şi nu numai eu, şi colegii mei, ne bucurăm că mama victimei şi-a schimbat atitudinea pentru că de probele de comparaţie pe care trebuie să le prelevăm de la dumneaei avem absolut nevoie pentru a fi trimise cu maximă celeritate în Statele Unite, întrucât după cum bine ştiţi fragmentele osoase deja au fost trimise. Orice expertiză de maniera aceasta presupune ca pe lângă fragmentele osoase care vor fi supuse examinării să transmitem specialiştilor totodată şi probe de comparaţie. Pretenţia omologilor noştri americani a fost să le transmitem o probă de comparaţie nou recoltată, în condiţii de siguranţă, care să ajungă la ei cât mai repede", a afirmat procurorul şef al DIICOT.

El a explicat că este nevoie de proba de comparaţie întrucât tiparul genetic despre care se speră că va fi realizat din fragmentele osoase să fie comparat cu cel al mamei victimei, fiind vorba de transmitere exclusiv pe linie maternă.

Mama Luizei Melencu, Monica, a fost de acord să i se recolteze probe biologice pentru un nou test ADN, femeia cerând să fie transportată la Bucureşti de către organele de anchetă.

”Am luat o hotărâre după ce domnul avocat Tonel Pop a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice şi să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuţii cu familia, am hotărât să fiu de acord cu condiţiile următoare: să fie de faţă domnul avocat Tonel Pop la recoltare şi să fiu dusă cu maşina la Bucureşti pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibiliăţi materiale”, a declarat Monica Melencu, sâmbătă, la Antena3.

Femeia a explicat că familia sa nu se poate ”lupta cu sistemul”.

”Nu avem cum să ne luptăm cu sistemul şi trebuie să cedăm în acest moment. Foarte greu s-a lăsat convins tatăl meu”, a mai spus femeia, care a precizat că va ataca în instanţa decizia judecătorilor care o obligă să ofere această nouă probă.

Femeia reclamă că au fost ”trataţi ca ultimii oameni”.

Mai mulţi jandarmi şi poliţişti s-au prezentat, vineri după-amiază, în localitatea Dioşti, la locuinţa familiei Melencu, pentru a o duce pe mama Luizei la DIICOT, urmând să îi fie prelevate noi probe biologice.

Femeia a refuzat să meargă, iar bunicul fetei a ameninţat că îşi dă foc şi şi-a turnat combustibil pe haine. Bărbatul a suferit pusee de hipertensiune, ambii fiind transportaţi la spital.

Poliţia Română a anunţat, vineri seară, că mandatul de aducere nu a putut fi pus în aplicare, dată fiind starea de sănătate a femeii, confirmată de medicii de la Spitalul Judeţean Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.