Primăria Constanţa a anunţat, marţi, că a fost depusă plângere penală împotriva unui bărbat care a agresat un poliţist local, în timpul incidentului de la sfârşitul săptămânii trecute, când mai multe persoane au făcut scandal întrucât nu ar fi fost lăsate să intre la şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Primăriei Constanţa au arătat că, în 29 februarie, în jurul orei 18:00, un poliţist local din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa a fost agresat în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile legale la una din căile de acces în clădirea unde este sediul Primăria Constanţa. 
 
“Agresiunea a fost premeditată şi comisă de către unul dintre membrii grupului care s-a identificat a fi din partidul S.O.S. România. Acelaşi grup, cu o oră înainte de incidentul de la Primăria Constanţa, a încercat să-i incite pe locuitorii din cartierul Henri Conadă şi să-i determine pe aceştia să se adune în faţa Primăriei Constanţa pentru un protest spontan. Forţele de ordine, inclusiv lucrătorii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa şi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa, au intervenit pentru a restabili ordinea şi au informat că persoanele respective intenţionează să participe la şedinţa Consiliului Local Municipal. Locatarii din Henri Coandă nu au răspuns la îndemnurile grupului de agitatori şi aceştia s-au deplasat singuri la sediul Primăriei Constanţa cu scopul de a participa la şedinţa de Consiliu local”, au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa. 
 
Ei au menţionat că mai multe persoane au forţat intrarea în sala de şedinţă fără a se legitima.  
 
“Având în vedere aceste informaţii, mai multe echipaje de poliţişti locali s-au deplasat în zona sediului administrativ al Primăriei Municipiului Constanţa unde au format un dispozitiv pentru a asigura liniştea şi ordinea publică şi pentru a asigura protecţia personalului din aparatul de specialitate al primarului, conform prevederilor art. 6, lit. a), b) şi f) din Legea nr. 155/2010 privind poliţia locală. Grupul de agitatori a forţat intrarea în sala de şedinţă fără să se legitimeze şi fără să aştepte ca preşedintele de şedinţă să fie anunţat că sunt solicitări de luări de cuvânt. În timp ce s-a încercat calmarea grupului de presiune al S.O.S. România. Unul dintre membri l-a agresat pe poliţistul local aflat în exerciţiul funcţiunii. În urma acestui incident grupul de presiune a fost evacuat din clădire”, a precizat sursa citată.
 
Astfel, reprezentanţii Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa au depus o plângere penală împotriva agresorului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
O femeie din Constanţa a acuzat poliţiştii locali că au agresat-o, la intrarea în clădirea care găzduieşte Primăria, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. De asemenea, un bărbat a susţinut că a fost încătuşat fără temei când a vrut să intre în Consiliul Local. Cei doi ar fi membri ai partidului Dianei Şoşoacă. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a verifica ce s-a întâmplat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.