Autorităţile au fost sesizate duminică seara în legătură cu prezenţa unor urşi în două gospodării din Harghita, iar pentru îndepărtarea acestora au intervenit echipaje de jandarmi şi poliţişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Jandarmeriei Harghita, în seara de 10 mai, au fost primite două apeluri la 112, prin care era anunţată prezenţa unor urşi în curţile unor case din comuna Voşlăbeni şi Băile Sejke de lângă Odorheiu Secuiesc.
Primul apel la 112 a fost făcut la ora 22:56, de către o femeie care spune că în curtea casei sale din comuna Voşlăbeni şi-ar fi făcut apariţia un urs, care a trecut de gardul împrejmuitor, dărâmându-l. La faţa locului au fost imediat direcţionate două echipaje de ordine publică formate din jandarmi şi poliţişti, care au reuşit să îndepărteze ursul în pădurea din apropiere. De asemenea, echipajele au rămas în zonă pentru a se asigura că ursul nu revine.
Al doilea apel a fost făcut în jurul orei 23:19 de către un bărbat care anunţa prezenţa unei ursoaice cu pui în curtea sa, situată în Băile Sejke din apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc. În zonă a fost direcţionată o patrulă de ordine publică formată din poliţişti. 
Jandarmii reamintesc oamenilor ca de fiecare dată sunt martorii unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.