Prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan, susţine că cele două familii afectate de alunecările masive de teren din Lingurari au fost de acord, în urma discuţiilor purtate cu acestea, să fie strămutate în caz de necesitate. Primăria Voineşti va trebui să le pună la dispoziţie, până la ridicarea unor noi case în altă zonă, spaţii în care să locuiască.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două familii din Lingurari afectate de alunecările masive de teren din ultimele două săptămâni au fost de acord cu părăsirea caselor în caz de necesitate, susţine prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan, în urma discuţiilor purtate, luni, cu locatarii gospodăriilor în cauză.

În această situaţie, autorităţile locale vor pune la dispoziţie persoanelor evacuate spaţii în care să se cazeze temporar, pe perioada construirii unor noi case într-o zonă identificată deja de către primărie. Până atunci, însă, Prefectura Vaslui va înainta un raport către guvern cu situaţia de la Lingurari.

”Am discutat cu cele două familii, care au înţeles că viaţa este mult mai preţioasă, fiind de acord cu strămutarea. Primarul comunei Voineşti a găsit deja zona unde să-şi construiască noi case. Până vor fi ridicate locuinţele, cele două familii, în caz de necesitate, vor locui în spaţiile puse la dispoziţie de primărie. Vom face un raport către Guvern, pentru ca aceste familii să fie sprijinite financiar sau material, pentru a-şi ridica noi locuinţe, dacă situaţia o va impune”, a declarat, luni, prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

Malurile de pământ angrenate de alunecarea de teren se află deja la câţiva metri de cele două case. În consecinţă, autorităţile din Voineşti au început să construiască o barieră din pământ pentru a încerca să stopeze, pe cât posibil, alunecarea de teren activată pe o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi de zăpezile de la sfârşitul lunii aprilie şi de ploile din ultima perioadă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.