Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, spune că incendiul izbucnit la un depozit din nordul Bucureştiului a fost localizat, "dar în schimb nu va fi stins decât probabil mâine", atunci când reprezentanţii autorităţilor vor putea să şi intre în hală. El afirmă că, din câte a aflat, acolo se aflau şi tuburi de oxigen şi vopseluri, cerneluri, întrucât a fost şi o tipografie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, a declarat, vineri după-amiază, la Digi 24, că datorită profesionalismului ISU se poate vorbi de localizarea incendiului, şi nu de extinderea acestuia.

"Din păcate, din informaţiile pe care le am ei au fost sunaţi destul de târziu, cu toate acestea se vede că au reuşit să intervină şi să limiteze propagarea focului. Culoarea fumului s-a schimbat, ceea ce este primul semn bun de astăzi, în sensul că focul este localizat, iar toxicitatea fumului nu mai este aşa de mare ca în primele momente, bănuiesc, ale incendiului", a spus prefectul, precizând că acolo există un Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă care a intervenit în primă fază şi probabil au crezut că îl vor putea stinge.

El a spus că la locul incendiului sunt prezenţi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, care monitorizează toxicitatea fumului, iar "în acest moment, din informaţiile pe care le am nu sunt probleme deosebite la nivelul municipiului Bucureşti (...).

Tot acolo sunt şi reprezentaţi ai Inspectortului de Stat în Construcţii, care vor analiza structura imobilului.

"Din păcate, cred că vor reuşi să intre în cadrul acestui depozit abia mâine, chiar dacă incendiul este localizat, având în vedere substanţele care au fost înăuntru - am înţeles că este vorba de tuburi de oxigen, a fost şi o tipografie, cu vopseluri, cerneluri... focul este localizat, dar în schimb nu va fi stins decât probabil mâine", a afirmat el.

El a spus că doar jumătate de hală a fost cuprinsă de incendiu.

De asemenea, el a afimat că reprezentanţii ISU au dus muncă de lămurire cu angajaţii din birourile aflate în zonă pentru a pleca.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au spus că măsurarea calităţii aerului se face de cătrese a echipele ISU aflate la locul incendiului.

Un incendiu puternic a izbucnit vineri, în zona de nord a Capitalei, fără a se înregistra victime, conform informaţiilor de până acum. Incendiul se manifestă generalizat pe o suprafaţa de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Este vorba despre o hală care a fost cuprinsă de flăcări, în zonă fiind degajări mari de fum, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Potrivit sursei citate, hala este situată pe strada Biharia din sectorul 1.

La misiunea de stingere intervin 27 maşini de stingere, 4 autoscări de intervenţie la înălţime, 4 echipaje de descarcerări şi 2 ambulante SMURD.

În zonă sunt atât depozite, cât şi clădiri de birouri, mai multe societăţi comerciale, iar majoritatea oamenilor din clădirile din zonă s-au autoevacuat.

A fost transmis şi mesaj Ro-alert pentru populaţie, prin care cei care locuiesc în zonă sunt sfătuiţi să închidă geamurile, iar şoferii să evite zona, pentru ca autospecialele de intervenţie să poată ajunge cât mai repede la intervenţie.

Traficul rutier a fost restricţionat în zonă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.