Şoferul camionului implicat în accidentul produs, marţi dimineaţă, pe drumul naţional (DN) 1 în localitatea prahoveană Bărcăneşti, este responsabil pentru producerea evenimentului, întrucât nu s-a asigurat atunci când a vrut să treacă de pe o bandă pe alta a şoselei, a acroşat un autoturism şi a intrat pe contrasens unde a lovit microbuzul în care se aflau nouă persoane, arată primele investigaţii făcute la faţa locului. Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a murit la locul accidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, aflat la volanul camionului implicat în accidentul produs pe DN 1, în judeţul Prahova, este responsabil pentru producerea accidentului, au declarat pentru News.ro surse din poliţie. 

Potrivit acestora, primele verificări făcute la faţa locului arată că şoferul camionului care rula pe direcţia Bucureşti – Ploieşti nu s-a asigurat atunci când a vrut să treacă de pe banda a doua pe prima a sensului de mers, a acroşat un autoturism Dacia Logan, după care a intrat pe contrasens, unde a lovit microbuzul care circula regulamentar către Bucureşti.

Poliţiştii rutieri au deschis dosar de cercetare penală pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

În urma impactului, şoferul camionului şi cel al microbuzului, în vârstă de 55 de ani, au murit iar alte opt persoane au fost grav rănite. 
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, şapte răniţi din accidentul produs marţi dimineaţă pe DN 1 au fost aduşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. Este vorba despre cinci femei şi doi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani.

Patru dintre ei sunt deja în sălile de operaţie. Un alt rănit are fracturi multiple şi va rămâne internat în Secţia de ortopedie, iar pentru alţi doi, care au suferit policontuzii, medicii vor propune de asemenea internarea.

O altă victimă, în stare foarte gravă, a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la un spital din Bucureşti.

Conform unor surse locale, răniţii se aflau în microbuz, care efectua o cursă specială, şi erau transportaţi către o localitate din judeţul Ilfov, unde lucrează la Therme.

Accidentul s-a produs marţi dimineaţă, pe raza localităţii prahovene Bărcăneşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.