Poliţiştii şi procurorii fac, marţi, 14 percheziţii în judeţul Prahova la persoane suspectate că au obţinut ilegal indemnizaţii de sprijin şi indemnizaţii de creştere a copilului pe baza unor documente false care atestau veniturile. Prejudiciul este estimat la 26.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La această oră, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, efectuează 14 percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune şi fals în declaraţii”, a transmis, marţi, Poliţia Română.  

Sursa citată a precizat că persoanele bănuite ar fi obţinut, în mod ilegal, bani de la bugetul de stat, cu titlu de indemnizaţie de sprijin, pe durata stării de urgenţă instituită în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2.  

Totodată, ar fi solicitat acordarea unor indemnizaţii pentru creştere a copilului, în baza unor venituri declarate fictiv.  

Prejudiciul cauzat este de peste 26.000 de lei.

”De asemenea, prin acţiunile desfăşurate în această dimineaţă, ar fi împiedicat obţinerea frauduloasă a unei alte sume, de aproximativ 1.600.000 de lei”, au mai prcizat poliţiştii.   

Poliţiştii vor pune în executare 16 mandate de aducere. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.