Digul de gabioane de pe râul Teleajen a fost afectat pe 30 de metri şi pune în pericol terasamentul fostului depozit de deşeuri municipale din Ploieşti. Pompierii lucrează pentru realizarea unui dig temporar din saci plini cu nisip.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Atenţionarea hidrologică cod portocaliu pe râul Teleajen şi afluenţii acestuia s-a concretizat prin afectarea a peste 30 metri liniari din digul de gabioane, punând în pericol terasamentul fostului depozit de deşeuri municipale aflat la ieşire din Ploieşti, cu acces rutier din DN1 A”, a anunţat, sâmbătă seară, ISU Prahova. 
 
Sursa citată a explicat că a fost activată grupa operativă şi au fost dispuse masuri de mobilizare imediată a forţelor si mijloacelor de intervenţie.â
 
”La faţa locului vor fi mobilizaţi peste 40 de pompieri militari care vor acţiona pentru realizarea unui dig de protecţie, cu ajutorul unor saci de nisip”, a mai transmis ISU Prahova. â
 
Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, în urma scurgerilor de pe versanţi şi a viiturilor rapide, pentru râuri din bazinele hidrografice Teleajen (judeţul Prahova), Buzău (judeţele Buzău şi Prahova), Râmnicu Sărat (judeţele Vrancea şi Buzău), Putna (judeţul Vrancea).
 
Avertizarea este valabilă de sâmbătă seară până duminică la prânz.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.