Un şofer din Ploieşti a primit amenzi în valoare totală de aproape 2.500 de lei, după ce a devenit recalcitrant cu poliţiştii care l-au anunţat că îl vor sancţiona pe motiv că oprise autovehiculul pe o trecere pentru pietoni din municipiu. El a primit o sancţiune pentru abaterea prevăzută în Codul rutier, dar a fost amendat şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Incidentul  a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Ploieşti. Poliţiştii rutieri au observat un autoturism oprit neregulamentar, pe trecerea pentru pietoni, au cerut documentele şoferului care se afla la volan, constatând că acesta are 45 de ani şi este din Ploieşti.
 
„Acestuia i s-a adus la cunoştinţă faptul că va fi sancţionat contravenţional pentru oprire neregulamentară, moment în care a devenit recalcitrant, adresându-le expresii de natură a leza demnitatea umană a poliţiştilor, având un ton ridicat, deranjând astfel ordinea şi liniştea publică în zonă”, informează Poliţia judeţeană Prahova. 
 
Şoferul a fost amendat pentru oprire neregulamentară, însă poliţiştii i-au mai dat o amendă în baza Legii nr.61/1991 pentru adresarea de expresii şi cuvinte jignitoare şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Astfel, bărbatul are de plătit amenzi în valoare totală de 2.495 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.