Optsprezece persoane au fost arestate preventiv şi alte 12 au fost pasate sub control judiciar fiind acuzate de trafic şi consum de droguri de mare risc, de către poliţiştii şi procurorii din Prahova. Anchetatorii au stabilit că reţeaua era formată din 38 de dealeri şi peste o sută de consumatori, mulţi dintre ei minori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au anunţat, joi, că 18 persoane au fost arestate preventiv şi alte 12 au fost plasate sub control judiciar în urma celor 54 de percheziţii care au avut loc, marţi, în Capitală şi în judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că gruparea, constituită din peste 50 de membri, s-ar fi ocupat cu vânzarea de cannabis, provenit din surse externe şi din culturi ilicite, precum şi comprimate MDMA (ecstasy), provenite, în general, din Bucureşti.

”Nucleul grupării acţiona în special în zona municipiului Moreni, judeţul Dâmboviţa, dealerii principali şi secundari alimentând consumatori din zona Moreni şi localităţi limitrofe din judeţele Dâmboviţa şi Prahova”, anunţă Poliţia Română.

Potrivit anchetatorilor, mare parte dintre consumatori sunt minori. Cu ocazia declanşării acţiunii în cauză au fost depistate un număr de 38 de persoane care aveau calitatea de dealeri şi aproximativ o sută de persoane ce aveau calitatea de consumatori. Alte persoane s-au prezentat la sediul Serviciului Teritorial Ploieşti ca urmare a citării acestora, fiind audiate în cauză două sute de persoane.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost descoperite un număr de 214 plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, seminţe de cannabis, aproximativ o sută de grame cannabis, cântare, dispozitive destinate mărunţirii plantei cannabis (grindere), telefoane mobile, 25.000 lei şi 6.500 euro, presupuse că ar fi fost obţinute ca urmare a activităţii infracţionale.

 

cţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul structurilor de combatere organizată din Bucureşti, Galaţi, Piteşti, Braşov şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

De asemenea, la percheziţii au participat şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei şi ai Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploieşti.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc, pentru consumul propriu, fără drept.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.