Unsprezece persoane implicate într-o reţea organizată suspectată că producea şi comercializa ilegal ţigări au fost conduse la audieri în urma celor 25 de percheziţii care au avut loc, miercuri, în şase judeţe ale ţării. Poliţiştii au găsit la descinderi peste 52.000 de ţigarete şi 160 de kilograme de tutun, care au fost confiscate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, peste 160 de kilograme de tutun şi aparate artizanale utilizate la confecţionarea ţigaretelor au fost ridicate de către poliţiştii din Prahova şi de cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale în urma a 25 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat ilegal ţigarete.

În urma percheziţiilor care au avut loc în judeţele Prahova, Braşov, Sibiu, Dolj, Mureş şi Argeş, poliţiştii au ridicat 52.707 ţigarete, peste 160 de kilograme de tutun şi aparate artizanale utilizate la confecţionarea ţigaretelor.

”Din cercetări a rezultat că un membru al grupării ar fi achiziţionat tutunul sub formă de frunze de la persoane care se ocupă cu cultivarea tutunului şi ar fi fabricat ţigarete împreună cu alte 4 persoane, domiciliate tot în judeţul Prahova. Ulterior, ţigaretele erau comercializate în special către crescători de animale, care le achiziţionau pentru persoanele care supravegheau animalele”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, 11 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate în urma descidenrilor fiind conduse la audieri.

Percheziţiile au fost făcute cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Judeţene Prahova, precum şi al poliţiştilor de la inspectoratele de Poliţie Sibiu, Mureş şi Argeş, în total aproximativ 70 de poliţişti.

Totodată, la activitate au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploieşti şi reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamală.

Miercuri dimineaţă, au avut loc 25 de percheziţii în şase judeţe, la persoane suspectate că ar face parte dintr-o grupare care producea ilegal ţigări

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.