Pompierul care, aflat în timpul liber, a salvat un copil luat de viitură, în judeţul Prahova, a fost premiat de ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, fiind înaintat, în mod excepţional, la gradul de plutonier adjutant, pentru curajul şi profesionalismul de care a dat dovadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), plutonierul major Daniel Crîşmaru, pompierul-erou din Prahova care a salvat un copil luat de viitură, a fost premiat de ministrul interimar Mihai Fifor.

Crîşmaru a fost înaintat, în mod excepţional, la gradul de plutonier adjutant, pentru curajul şi profesionalismul de care a dat dovadă.

De asemenea, pompierul a primit Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru modul în care a intervenit în 4 august.

Daniel Crîşmaru era în timpul liber, în comuna Filipeştii de Pădure din judeţul Prahova, când a observat o femeie care cerea ajutor, spunând că cei doi copii ai săi au fost luaţi de viitură. Pompierul din cadrul Gărzii de Intervenţie Băicoi a înotat pe o distanţă de aproximativ un kilometru şi a salvat viaţa unui copil de 4 ani.

Cei doi copii au fost luaţi de viitură de râul Proviţa, în timp ce se aflau într-o căruţă, împreună cu părinţii. Tatăl copiilor a fost scos din apă de pompieri, însă fratele mai mic al copilului salvat a fost găsit abia după două ore şi jumătate, mort.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.