Pompierii buzoieni au reuşit să stingă, după opt ore, incendiul din localitatea Zărneşti care a cuprins 400 de hectare de teren. Circa 70 de oameni, pompieri şi voluntari, au fost mobilizaţi pentru lichidarea flăcărilor. În urma cercetărilor, s-a stabilit că focul a fost provocat în mod intenţionat. În ultimele cinci zile, în Buzău au fost semnalate peste 70 de incendii de vegetaţie uscată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent George Creţu, incendiul din localitatea Zărneşti a fost semnalat joi seară, pompierii buzoieni fiind solicitaţi să intervină pentru stingerea flăcărilor care cuprinseseră o suprafaţă mare de  vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş, pe raza localităţii Vadu Soreşti, comuna Zărneşti.

În total, circa 70 de oameni au luptat să stingă vâlvătaia. Misiunea a fost extrem de dificilă, pe de-o parte din cauza vântului şi a terenului accidentat, pe de altă parte, din cauza suprafeţei foarte mari incendiate, respective 400 de hectare cu un front de ardere de 10 km.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că incendiul a fost provocat în mod intenţionat, însă nu se ştie deocamdată dacă este vorba despre o mână criminală sau despre un fermier care şi-a curăţat terenul şi apoi a dat foc resturilor vegetale, iar flăcările s-au extins.

În acelaşi timp cu incendiul de proporţii de la Zărneşti, în judeţul Buzău pompierii au avut de stins alte cinci incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile  Berca, Beceni, Costeşti, Verneşti şi Topliceni. Pentru a face faţă tututor acestor solicitări, comanda ISU Buzău a chemat de acasă pompierii liberi. În toate cazurile a fost vorba despre incendii de vegetaţie uscată, provocate de localnici care au curăţat terenurile şi au dat foc resturilor vegetale, fără a anunţa în prelabil autorităţile şi fără a lua măsurile necesare de prevenire a răspândirii flăcărilor.

În ultimele cinci zile, în judeţl Buzău au fost semnalate peste 70 de incendii de vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş.

”Pompierii buzoieni au parcurs pe jos distanţe apreciabile pentru a ajunge la locurile de ardere, după care au acţionat în condiţii dificile pentru stingerea focarelor ce au mistuit peste 600 de hectare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.