Ministerul Afacerilor Interne anunţă că în ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative a intervenit la 5.589 de evenimente, dintre care 3.718 circumscrise menţinerii ordinii publice şi 1.871 pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.103 contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei. În plus, luni, pompierii au efectuat 80 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 129 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 246.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii, poliţiştii de frontieră, jandarmii şi pompierii au fost la datorie şi în penultima zi a minivacanţei prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, principalele linii de acţiune fiind, în continuare, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, siguranţa rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea frontierei de stat şi gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă. Reamintim că pe timpul minivacanţei structurile ministerului şi-au adaptat misiunile la situaţiile generate de creşterea valorilor de trafic atât rutier, cât şi la trecerea frontierei, afluxul mare de turişti în staţiunile montane sau pe litoral ori evenimentele cu public numeros”, a transmis Poliţia Română.

În ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 5.589 de evenimente, dintre care 3.718 circumscrise menţinerii ordinii publice şi 1.871 pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, precizează MAI.

”Având în vedere valorile crescute ale traficului rutier în contextul zilelor libere din această perioadă, poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru fluidizarea circulaţiei pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor şi depistarea conducătorilor auto care pot reprezenta un pericol. În urma acţiunilor din teren, pentru încălcări ale legislaţiei specifice, au fost retrase 606 permise de conducere (dintre care 67 pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise), precum şi 190 de certificate de înmatriculare. În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 944 de posibile infracţiuni, aproape 21% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 194 autori de infracţiuni, care au săvârşit 197 fapte penale”, spune Ministerul în comunicat.

Faţă de 32 de persoane au fost dispuse măsuri preventive. În plus, au fost depistate 17 persoane urmărite naţional sau internaţional.

”Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.103 contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei. Luni, pompierii au efectuat 80 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 129 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 246.000 lei. În ultimele 24 de ore, echipajele MAI de intervenţie în situaţii de urgenţă au desfăşurat 1.495 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 169 pentru stingerea de incendii şi 11 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 16 persoane”, arată Ministerul de Interne.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 36 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 31 de persoane aflate în situaţii de urgenţă.

MAI mai anunţă că niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore.

”De la începerea conflictului din Ucraina, 4.425 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 140.344 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 28 fiind acordate în ultimele 24 de ore”, menţionează bilanţul MAI.

”La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32,1%. În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 42.185 de mijloace de transport şi 177.767 de persoane, dintre care 17.324 cetăţeni ucraineni. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân mobilizate pentru ca cetăţenii să se bucure, fără incidente, de ultima zi a minivacanţei. Pentru a ajunge cu bine la destinaţie, le recomandăm cetăţenilor să se intereseze din timp asupra condiţiilor de drum şi a măsurilor care ar putea fi luate în contextul valorilor crescute de trafic”, mai subliniază MAi în comunicatul oficial. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.