Poliţiştii de frontieră români au salvat 147 de persoane aflate la bordul unui iaht avariat, în Marea Mediterană, operaţiunea de salvare fiind îngreunată de condiţiile meteo nefavorabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia de Frontieră a transmis, vineri,, că poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "THEMIS 2022" sub egida Agenţiei Frontex, au salvat 147 de persoane aflate la bordul unui iaht avariat aflat în zona economică exclusivă, la sud de Rocella Ionica. 
Astfel, în data de 27 septembrie, începând cu ora 21.00, autorităţile italiene au declanşat o amplă operaţiune de salvare în Marea Mediterană. La această misiune au participat trei nave de patrulare italiene şi nava MAI 1102 a Gărzii de Coastă. 
 
“Pe tot parcursul nopţii, 27-28 septembrie 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu colegii italieni au sărit în ajutorul persoanelor aflate la bordul ambarcaţiunii de agrement avariate, iar în urma intervenţiei salvatoare au fost recuperate aproximativ 400 de persoane, printre care familii, femei însărcinate şi copii minori. La bordul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, au fost transbordate 147 de persoane, celelalte trei nave de patrulare aparţinând autorităţilor guvernamentale italiene implicate în operaţiunea de salvare au preluat celelalte grupuri de persoane aflate la bordul iaht-ului”, se arată în comunicat.
Sursa citată a menţionată că operaţiunea de salvare a fost dificilă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Intervenţia s-a încheiat în dimineaţa de 28 septembrie. Toate persoanele au ajuns în siguranţă în porturile Crotone şi Roccellese pentru cazare temporară.
 
La finalizarea acţiunii de salvare, nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.
Nava de patrulare a Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operaţiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.