Poliţiştii de frontieră români de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "THEMIS 2022" sub egida Agenţiei Frontex, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, 108 persoane care se aflau la bordul unui iaht aflat în derivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de miercuri, 26.10.2022, autorităţile competente italiene au comunicat informaţii de spre o ambarcaţiune de tip iaht, aflată în derivă, în Marea Mediterană, la bordul căreia se aflau mai multe persoane. Imediat, a fost declanşată sub comanda Centrului Internaţional de Coordonare al Republicii Italiene o operaţiune SAR ("search and rescue"- căutare şi salvare) în apele teritoriale ale acestui stat. La solicitare a răspuns comandantul navei MAI 1102 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "THEMIS 2022" sub egida Agenţiei Frontex. Iahtul a fost identificat rapid pe radar şi vizual de către echipaj”, relatează Poliîia de Frontieră într-un comunicat transmis vineri.

Pe tot parcursul nopţii, 26/27 octombrie 2022, poliţiştii de frontieră români împreună cu colegii de la bordul unei nave a Gărzii de Coastă Italiene au venit în ajutorul persoanelor aflate la bordul ambarcaţiunii. În urma intervenţiei de salvare au fost recuperate 108 persoane, printre care 93 de bărbaţi, 7 femei şi 8 copii, provenind din Irak, Iran, Maroc şi Egipt.

Toate persoanele au fost transbordate în siguranţă la bordul navei maritime de patrulare MAI 1102 a PFR şi aduse în portul Crotone, unde au fost preluate de catre autoritatile italiene pentru cazare temporară şi demararea procedurilor specifice în astfel de situaţii.

La finalizarea acţiunii de salvare, nava maritimă de patrulare MAI 1102 şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

Nava de patrulare a Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operaţiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.