Poliţiştii craioveni sunt în căutarea persoanei care, în cursul dimineţii de marţi, a lăsat un lup în libertate, pe aleile Parcului "Nicolae Romanescu" din Craiova. Persoana care a abandonat animalul riscă o amendă de până la 3.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au început deja cercetările pentru stabilirea identităţii persoanei care a eliberat un lup pe aleile Parcului "Nicolae Romanescu".

"S-a întocmit o lucrare cu caracter general la nivelul Secţiei 2 Poliţie Craiova, nu este vorba despre o faptă de natură penală. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea persoanei care a abandonat animalul respectiv în Parcul Nicolae Romanescu, urmând ca ulterior să i se aplice o sancţiune contraventionala conform prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, al carui cuantum e cuprins între 1.000 - 3.000 lei", a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, lucrător în cadrul biroului de presă al IPJ Dolj.

Marţi dimineaţă, una dintre angajatele RAADPFL Craiova a observat un lup pe aleile Parcului "Nicolae Romanescu", aceasta alertându-şi colegii.

"S-a procedat de urgenţă la capturarea acestuia, constându-se că acest exemplar nu aparţine Grădinii Zoologice Craiova, fiind în mod intenţionat eliberat de posesorul acestuia în incinta Parcului Nicolae Romanescu, întrucât la momentul capturării acestuia lupul avea în jurul gâtului o zgardă împotriva paraziţilor. S-a procedat la aplicarea de tratamente adecvate de deparazitare şi antirabice, în acest moment acesta fiind închis separat de celelalte exemplare de lupi aparţinând Grădinii Zoologice Craiova", a declarat Aurelia Filip, director al RAADPFL Craiova.

Reprezentanţii regiei i-au informat pe responsabilii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj, Poliţia Municipiului Craiova, cât şi Poliţia Locală a Municipiului Craiova, având în vedere că eliberarea de animale sălbatice în spaţiul public, cât şi creşterea acestora în captivitate fără autorizaţie sanitar-veterinară constituie infracţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.