Agresorii celor doi tineri ucişi, săptămâna trecută, la Iaşi, în vila în care locuiau, nu au fost încă prinşi, poliţiştii luând probe ADN de la persoanele din anturajul victimelor. Potrivit anchetatorilor, pe corpurile tinerilor existau numeroase lovituri de cuţit, iar urme de sânge au fost descoperite în toate cele patru camere ale imobilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate persoanele audiate de poliţiştii ieşeni în ultimele 48 de ore, suspectate că ar fi putut avea legătură cu uciderea studentului marocan şi a prietenei acestuia, au fost lăsate să plece acasă, anchetatorii neavând probe privind implicarea lor în dubla crimă.

Totodată, anchetatorii ieşeni continuă cercetările în acest caz, fiind luate probe ADN de la mai multe persoane aflate în anturajul celor doi tineri ucişi.

Surse din rândul celor care fac ancheta susţin că ar fi fost mai multe persoane care au intrat în casa în care locuiau cei doi tineri şi că autorii ar fi acţionat extrem de violent.

Pe corpurile celor doi tineri erau vizibile numeroase lovituri de cuţit, iar urme de sânge au fost găsite în toate cele patru camere ale imobilului.

De asemenea, după ce tinerii au fost ucişi, agresorii ar fi dat foc cadavrelor chiar în locuinţă, aceasta fiind afectată de flăcările care au ars mocnit.

Poliţiştii nu au găsit cuţitul cu care ar fi fost ucişi cei doi. Totodată, anchetatorii afirmă că telefoanele mobile ale victimelor au fost luate de agresori.

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi a precizat luni, într-un comunicat de presă, că regretă profund trecerea în nefiinţă a studentului Jniyah Youssef şi a prietenei acestuia Ioana Vanesa Burlacu.

Jniyah Youssef era student în anul 2, la specializarea Medicină, linia de predare în limba franceză.

"Condiţiile tragice în care şi-au găsit sfârşitul cei doi tineri au cutremurat întreaga comunitate a Universităţii şi a oraşului Iaşi. Este o anchetă în desfăşurare care cercetează acest caz. Conducerea UMF Iaşi este permanent preocupată de siguranţa studenţilor şi va acorda tot concursul autorităţilor în depistarea cu celeritate a autorilor acestei abominabile fapte. Transmitem condoleanţe familiilor şi prietenilor!", se arată în comunicatul conducerii UMF Iaşi.

Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a afirmat, sâmbătă, că tânărul de origine marocană urma să plece cu avionul vineri la Bruxelles, dar că nu a mai ajuns la destinaţie, moment în care Poliţia a fost sesizată în legătură cu dispariţia acestuia. Totodată, procurorii au început urmărirea penală in rem în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Cuplul locuia cu chirie într-o vilă din zona Moara de Vânt, tânărul fiind de cetăţenie marocană, iar fata româncă.

Cei doi au fost găsiţi morţi în vila respectivă, iar poliţiştii au luat în calcul varianta asasinării acestora, surse din rândul anchetatorilor precizând că trupurile celor doi studenţi ar fi fost incendiate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.