Poliţiştii au confiscat în primele trei luni ale anului aproape 200 de arme deţinute ilegal şi peste 23.800 de cartuşe. De asemenea, ei au anulat peste o mie de permise de armă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat, joi, că Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a desfăşurat acţiuni privind verificarea respectării regimului substanţelor periculoase, produselor de protecţie a plantelor, precum şi asupra altor materii supuse autorizării. 
„Astfel, în primele 3 luni ale anului 2024, la nivel naţional, structurile arme explozivi şi substanţe periculoase au eliberat 1.738 de permise de armă, au anulat 1.034 de permise de armă, iar 59 de documente au fost suspendate ca urmare a inculpării în cauze penale / a ivirii unor indicii medicale / psihologice care necesită verificări suplimentare. Totodată, poliţiştii au efectuat 3.591 de controale la persoane fizice şi juridice, în cadrul a 596 de acţiuni (117 vizând respectarea prevederilor legale specifice regimului explozivilor şi substanţelor periculoase), ce au condus la constatarea a 1.031 de infracţiuni”, au transmis poliţiştii.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Ei au adăugat că au fost puse în executare 246 de mandate de percheziţie domiciliară şi trimise în judecată 85 de persoane, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul arme explozivi şi substanţe periculoase, fiind dispuse 55 de măsuri preventive faţă de acestea.
„Tot în această perioadă, au fost indisponibilizate 182 de arme deţinute ilegal, 23.801 bucăţi de cartuşe, 2.756,10 kilograme de carne de vânat, 42.794 de kilograme de substanţe periculoase, 18.340 de kilograme de substanţe de protecţie a plantelor, 12.185 de kilograme de deşeuri şi 4.935 de kilograme de articole pirotehnice”, a mai transmis sursa citată. 
 
În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii au găsit la locuinţa unui bărbat de 49 de ani, din judeţul Galaţi, două arme letate de vânătoare, deţinute fără drept. Bărbatul este arestat preventiv într-o altă cauză, legată de traficul de droguri. 
De asemenea, tot în Galaţi, poliţiştii au descoperit la domiciliul unui bărbat de 29 de ani, un pistol letal cu glonţ, calibru 6,35 mm, care avea în încărcător 5 cartuşe. Arma şi muniţia erau deţinute ilegal. În prezent, bărbatul este arestat preventiv pentru viol. 
Totodată, poliţiştii oraşului Măgurele au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că urmează să cumpere o armă letală şi muniţia aferentă, iar tranzacţia va avea loc la domiciliul vânzătorului, în comuna Jilava. 
„În temeiul sesizării, poliţiştii din Măgurele au efectuat verificări, constatând faptul că, pe numele bărbatului, de 43 de ani, care ar fi urmat să vândă arma, au fost emise 2 mandate de executare a pedepsei închisorii. Imediat, poliţiştii din Măgurele, împreună cu poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, s-au deplasat la adresa respectivă, iar în baza mandatelor de executare a pedepsei închisorii, au descins în imobil, context în care l-au depistat în flagrant delict pe bărbatul de 43 ani, în timp ce oferea spre vânzare bărbatului de 42 de ani o armă letală militară şi muniţia aferentă acesteia”, au afirmat poliţiştii. 
Bărbatul respectiv a fost încarcerat, iar arma letală militară şi cele 11 cartuşe de calibru 9 luger şi 9 mm au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Un alt caz a avut loc în judeţul Sălaj, acolo unde un bărbat, de 36 de ani, a fost prins în timp ce încerca să vândă o armă letală de calibru 308, fără marcă şi serie, prevăzută cu amortizor, lunetă şi dispozitiv de ochire pe timp de noapte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.