Poliţişti, procurori şi specialişti din cadrul Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) reiau, joi, cercetările în zona Valea Nehoiaşului, judeţul Buzău, unde s-a prăbuşit un avion de mici dimensiuni, iar doi oameni de afaceri au murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, echipe mixte de specialişti au plecat în Munţii Buzăului, spre Valea Nehoiaşului, acolo unde miercuri un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, într-o zonă împădurită, extrem de greu accesibilă.

În zona în care s-a prăbuşit avionul, nu se poate ajunge nici măcar cu şenilatele, fiind nevoie ca drumul să fie parcurs pe jos kilometri întregi.

Cercetarea la faţa locului se va relua în prezenţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, dar şi a specialiştilor de la Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

Trupurile celor doi bărbaţi morţi în accidentul aviatic au fost recuperate în noaptea de miercuri spre joi, fiind transportate la Serviciul de Medicină Legală Buzău.

Surse din anchetă susţin că una dintre victimele accidentului aviatic de la Nehoiu ar fi omul de afaceri Mihai Covaciu, care ar fi derulat afaceri în domeniul imobiliar în Cluj-Napoca. Potrivit informaţiilor postate pe pagina sa de Facebook, bărbatul se stabilise la Râşnov.

Aceleaşi surse susţin că cealaltă victimă ar fi Liviu Bucăţică, şi el stabilit la Râşnov, dar originar din Constanţa. Acesta era fratele Corinei Martin, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Identitatea celor doi nu a fost confirmată oficial de anchetatori până în acest moment.

Există informaţii că aparatul de zbor ar mai fi fost implicat într-un incident în urmă cu 3 ani, la Topoloveni, când pilotul s-ar fi salvat, dar şi că avionul nu ar fi fost omologat să efectueze zboruri în spaţiul aerian românesc.

În zona accidentului, a plouat torenţial în ultimele ore şi a bătut vântul cu putere, vremea fiind nefavorabilă încă din cursul zilei de marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.