Un echipaj de poliţişti de la Imigrări care se aflau în misiune în judeţul Vâlcea a observat o femeie căzută pe stradă, a oprit şi i-a acordat primul ajutor, apelând totodată serviciul 112. Femeia a fost preluată de echipaje medicale specializate. Sindicaliştii din Poliţie apreciază că, de multe ori, cunoştinţete minime de prim ajutor pot face diferenţa, cu toate acestea la nivelul Ministerului de Interne aceste cursuri nu se fac obligatoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul General pentru Imigrări a relatat, pe pagina de Facebook, că poliţiştii de imigrări din cadrul Centrului de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni au avut zilele trecute dublă misiune.

”În timp ce se deplasau la o acţiune, în localitatea Călimăneşti, din Judeţul Vâlcea, au văzut o persoană de sex feminin căzută pe trotuar. Fără să stea pe gânduri au oprit de urgenţă şi au apelat numărul 112. Până la sosirea echipajelor, poliţiştii au comunicat cu victima, aceasta era conştientă, fiind transportată la spital, pentru investigaţii de specialitate. Acordarea primului ajutor este foarte importantă şi poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte”, au transmis oficialii Inspectoratului General pentru Imigrări.

La rândul lor, sindicaliştii Europol au transmis felicităpri colegilor şi au apreciat necesitatea cursurilor dde prim ajutor.

”Chiar dacă la nivelul MAI aceste cursuri nu se efectuează în mod obligatoriu, deşi cunoştinţele minime de prim ajutor pot face diferenţa în multe situaţii, noi nu putem decât să-i felicităm pe colegii noştri care au dat dovadă de spirit civic şi empatie”, au transmis sindicaliştii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.