O poliţistă de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 6 este cercetată sub control judiciar de DNA, pentru şantaj, după ce ar fi pretins 15.000 de euro unui medic estetician de la o clinică privată, pentru ea şi pentru o pacientă nemulţumită de o intervenţie făcută de acesta. Poliţista, care l-ar fi ameninţat pe medic cu un presupus dosar pentru evaziune fiscală, a primit de la elc suma cerută, din care a păstrat 5.000 de euro pentru ea, spun procurorii DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu 20 august, a inculpatei Moroianu Alina-Georgiana, subcomisar de poliţie în cadrul D.G.P.M.B.- Poliţia Sector 6 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru şantaj.

"În cursul lunii octombrie 2019, inculpata Moroianu Alina-Georgiana, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sector 6, sub ameninţarea unui presupus dosar penal pentru evaziune fiscală, ar fi constrâns un medic estetician de la o clinică privată să-i dea suma de 15.000 de euro atât pentru ea cât şi pentru o altă persoană", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis luni.

Conform sursei citate, Moroianu i-ar fi cerut medicului estetician suma respectivă pentru o fostă pacientă nemulţumită de intervenţia chirurgicală efectuată de acesta, ameninţându-l totodată cu depunerea unei plângeri pentru malpraxis şi cu comiterea unor acte de violenţă din partea pacientei şi a prietenului acesteia.

"Ulterior, inculpata Moroianu Alina-Georgiana ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro din care şi-ar fi păstrat suma de 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemulţumite", spun procurorii DNA.

Totodată, procurorii au mai dispus faţă de Moroianu luarea măsurii sechestrului asigurător asupra sumelor de 2.000 de euro şi 16.100 lei ridicate de la aceasta cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata trebuie să respecte mai multe obligaţii, între care să nu părăsească teritoriul României şi să nu se aproprie şi să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţă. Inculpatei i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.