Un poliţist din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Sibiu este suspectat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că nu a declarat venituri din jocuri de noroc şi premii în valoare de 340.000 de lei, dar şi pentru că nu poate justifica suma de 144.000 de lei. Totodată, un poliţist din Brăila este anchetat pentru că nu a declarat venituri din jocuri de noroc de aproape 8.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis, vineri, că a constatat indicii referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii sau existenţa unor diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate, în cazul a două persoane. 
 
Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 144.000 de lei între averea dobândită şi veniturile realizate în 2018 de către Ionuţ-Andrei Diaconu, inspector de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Sibiu.
 
ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Ionuţ-Andrei Diaconu în 2018. 
 
De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ionuţ-Andrei Diaconu a infracţiunii de fals în declaraţii întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc şi premii în cuantum de 338.226 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.
 
ANI a mai constatat că Mihai Ionuţ Ivaşcu, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Brăila - IPJ Brăila, nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc şi premii în anii 2016, 2017 şi 2019, în cuantum de 7.718 lei. În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.