Un agent de poliţie de la Postul de Poliţie Todireşti, judeţul Vaslui, a fost reţinut pentru luare de mită, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice, în urma unor percheziţii făcute de DGA şi DIICOT la sediul Postului, la locuinţa poliţiştului şi la o altă persoană. El este suspectat că a pretins şi a primit bani de la un agent economic, în contextul unor controale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), ofiţerii de poliţie judiciară de la DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vaslui, au pus în executare, miercuri, trei mandate de percheziţie domiciliară la sediul unui post de poliţie din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, la domiciliul unui agent de poliţie din cadrul acestei instituţii, precum şi la o persoană fără calitate specială.

DGA arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că dosarul penal a fost înregistrat la DIICOT - BT Vaslui, ca urmare a unei sesizări din oficiu din luna aprilie 2019, a ofiţerilor de poliţie judiciară de la DGA - SJA Vaslui, privind suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de luare de mită de către poliţist, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice.

În urma percheziţiilor şi pe baza probelor, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie, pentru luare de mită, două infracţiuni de şantaj, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice.

"În fapt, în anul 2019, în contextul organizării unor acţiuni poliţieneşti, agentul de poliţie a pretins şi primit o sumă de bani de la un agent economic care a făcut obiectul verificărilor. Totodată, în perioada 2017-2018, poliţistul a accesat fără drept sisteme informatice protejate prin parole, transferând date şi informaţii confidenţiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la şantajarea a două părţi vătămate în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale", arată DGA.

Poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.