Un agent de la Postul de Poliţie Cernica a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de opt sute de lei de la o femeie suspectată de furt de energie electrică, poliţistul fiind cercetat pentru luare de mită şi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de către reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) ofiţerii de poliţie judiciară au prins în flagrant un agent de poliţie din Postului de Poliţie Cernica, în timp ce primea, cu titlu de mită, suma de opt sute de lei de la o persoană, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

"În fapt, poliţistul i-a solicitat iniţial concubinului denunţătoarei suma de 5.500 de lei, sumă ce reprezenta jumătate din prejudiciul creat unei societăţi de distribuire energie electrică, pentru a soluţiona favorabil un dosar penal în care aceasta era cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt de energie electrică. Ulterior, agentul de poliţie i-a pretins direct denunţătoarei suma de 1.000 de lei, din care a primit două sute de lei în cursul lunii aprilie”, se arată ăn comunicat.

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a poliţistului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Ulterior, acesta a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă cercetarea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.