Poliţia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi fac anchete la o şcoală din municipiul Galaţi, după ce mama unei eleve de clasa a şaptea, în vârstă de 13 ani, a reclamat că fiica sa a fost lovită de către directorul unităţii de învăţământ. În replică, acesta susţine că, de fapt, eleva a alunecat şi s-a lovit de o bancă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mama unei eleve, în vârstă de 13 ani, de la Şcoala Gimnazială nr. 34, din municipiul Galaţi, susţine că fata sa a fost trasă de păr de către directorul unităţii de învăţământ şi dată cu capul de bancă pe 8 iunie, însă nu a dorit să facă în mod oficial vreo reclamaţie până de curând de teamă ca fata ar fi putut avea probleme şi mai mari la şcoală, înainte de încheierea anului şcolar, având în vedere că deja ea are nota scăzută la purtare.

"A venit domnul director, a luat-o şi mi-a tras o de păr şi a dat-o cu capul de pupitru, ulterior fata acuzând două lovituri la cap şi una la şold pentru care s-a scos certificat medico-legal. A spus că s-a răzbunat pe toate mizeriile făcute de fetiţa mea în incinta şcolii; l-am întrebat despre ce mizerii vorbeşte, dar nu a putut să argumenteze", a povestit, marţi, Maria Peglau, mama elevei.

Ea a adăugat însă că directorul, care este şi profesor de istorie, i-a transmis că fata are scăzută nota la purtare deoarece ar fi întreţinut relaţii sexuale în incinta şcolii. 

În replică, directorul acuzat că a agresat-o fizic pe elevă susţine că, de fapt, fata a alunecat şi s-a lovit astfel de o bancă.

"Nu a fost o agresiune. În momentul în care a intrat în fugă în clasă, eleva era în faţa primului culoar, a trecut pe lângă mine, a făcut o fentă şi s-a dus peste prima bancă; a căzut cu totul peste ea, am săltat-o de acolo şi cam asta a fost absolut totul", susţine directorul şcolii, Florin Cernat.

Întrebat de către jurnalişti de ce eleva are scăzută nota la purtare, directorul a spus că este vorba despre o măsura disciplinară luată de Consiliul profesoral.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a declanşat o anchetă în acest caz, iar o echipă de inspectori s-a deplasat, marţi, la unitatea de învăţământ.

"Ieri, ne-au informat părinţii şi astăzi s-a deplasat o echipă de ISJ Galaţi la Şcoala nr.34 pentru a vedea despre ce este vorba. Părinţii reclamă că fata a fost bătută de către director în timpul unei ore, pe 8 iunie, şi ne-au prezentat şi un certificat medico-legal, pe 15 iunie. Rămâne să vedem care vor fi concluziile verificărilor echipei Inspectoratului şi în funcţie de acestea se vor lua măsurile prevăzute de lege", a afirmat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, Oana Enache. Dacă va fi găsit vinovat, directorul şcolii riscă de la un avertisment până la suspendarea din funcţie.

O anchetă în acest caz a fost începută şi de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

"Mama unei eleve a depus o plângere şi s-a deschis un dosar penal in rem pentru loviri sau alte violenţe. În cauză, se efectuează cercetări pentru a se stabili cauzele şi condiţiile în care s-ar fi petrecut cele reclamate", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Andreea Rogojină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.