Poliţia Română va beneficia de ambarcaţiuni, autoturisme, echipamente electronice pentru detectare şi control şi câini de serviciu, pentru intervenţia şi efectuarea cercetării în cazul comiterii de infracţiuni din sfera contrabandei cu tutun la frontiera Uniunii Europene. Proiectul beneficiază de un buget total de 1,2 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, joi a avut loc conferinţa de deschidere a proiectului DETECT - Combaterea contrabandei cu tutun la frontiera UE, în cadrul căruia Inspectoratul General al Poliţiei Române a semnat un contract de donaţie, cu Philip Morris International Elveţia, în valoare de 1.210.720 de dolari.

Proiectul are ca obiectiv întărirea capacităţii Poliţiei Române de combatere a contrabandei cu tutun la frontiera cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia.

Contractul de donaţie a fost semnat în 17 iulie, între Poliţia Română şi Philip Morris International Elveţia, proiectul urmând a fi implementat pe o perioadă de doi ani.

Beneficiarii activităţilor derulate, precum şi ai bunurilor şi serviciilor ce urmează a fi achiziţionate sunt Direcţia de Poliţie Transporturi şi structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliţie Canină, Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" Sibiu.

"În contractul de donaţie au fost prevăzute activităţi de achiziţie a două ambarcaţiuni de patrulare şi control pentru zonele Galaţi şi Drobeta Turnu Severin, 20 de autoutilitare transport câini, 4 vehicule tip ATV, 4 videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecţie la distanţe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian - Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cuşcă pentru câinii de serviciu, 4 truse veterinare, echipamente de protecţie pentru poliţiştii care deservesc ambarcaţiunile, echipament pentru conductorii de câini de serviciu, harnaşament şi consumabile pentru efectuarea dresajului", arată Poliţia Română.

Totodată, în buget a fost prevăzută achiziţia de servicii şi materiale pentru desfăşurarea unor sesiuni de instruire a personalului din cadrul unităţilor beneficiare, a unei conferinţe internaţionale, precum şi a unei conferinţe de deschidere, respectiv de închidere a activităţilor prevăzute în contractul de donaţie.

Activităţile sunt finanţate de către PMI IMPACT - o iniţiativă globală de granturi a Philip Morris International pentru sprijinirea proiectelor dedicate combaterii comerţului ilegal şi infracţiunilor conexe.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.