Un bărbat de 44 de ani, cetăţean român, urmărit internaţional de către anchetatorii din Austria, a fost depistat în judeţul Ilfov. El este acuzat de mai multe infracţiuni, unele comise cu violenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Surse judiciare au precizat că bărbatul este cetăţean român. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”La 18 august 2023, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au depistat, în localitatea Măgurele, judeţul Ilfov, un bărbat, de 44 de ani, urmărit internaţional, la solicitarea autorităţilor judiciare din Austria. Acesta se sustragea de la punerea în executare a unui mandat european de arestare, pentru tâlhărie, tâlhărie în forma agravată, furt, furt în formă agravată şi pătrundere prin efracţie”, a transmis, vineri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, la data de 18 septembrie 2020, bărbatul ar fi pătruns într-o tutungerie din Viena, prin distrugerea faţadei de sticlă, de unde ar fi sustras ţigări de peste 19.000 de euro.

De asemenea, la data de 28 octombrie 2020, acesta ar fi avut o altă tentativă de furt la aceeaşi tutungerie, de unde ar fi încercat să sustragă numerar şi alte bunuri de valoare.

”Totodată, la data de 19 decembrie 2020, împreună cu alte persoane, ar fi intrat într-un magazin de bijuterii din localitatea Wiener Neustadt şi ar fi atacat, în mod repetat, o persoană, lovind-o cu pumnii şi picioarele. Ulterior, persoana vătămată ar fi fost târâtă în partea din spate a magazinului, unde ar fi fost legată de mâini şi picioare, iar, în urma agresiunii, ar fi suferit vătămări corporale multiple”, au mai transmis poliţiştii.

Potrivit acestora, persoanei i-ar fi fost sustraşi aproximativ 35.000 de euro, iar din vitrinele magazinului ar fi fost luate bijuterii de 94.500 de euro.

Bărbatul bănuit va fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru derularea procedurii de predare în favoarea autorităţilor austriece.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.