Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au făcut, în ultimele unsprezece zile, 130 de percheziţii şi au instituit măsuri asigurătorii în valoare de peste 4.000.000 de lei, în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

POtrivit |Poliţiei Române, în perioada  14 - 24 august, poliţiştii au făcut 130 de percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 43 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracţiuni economice. 

În cauzele penale instrumentate, faţă de 130 de persoane s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale.

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală  de aproape 4.000.000 de lei, dintre care peste 300.000 de lei în numerar sau în cont bancar şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de peste 1.400.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 150.000 de ţigarete şi 8 kilograme de tutun.

De exemplu, miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice Olt au făcut 17 percheziţii, la locuinţele unor persoane şi sediul unei instituţii din oraşul Corabia.

”Percheziţiile au fost efectuate într-un dosar penal, în care mai multe persoane sunt bănuite că, în perioada 2015-2018, şi-ar fi însuşit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei. Prejudiciul urmează a fi stabilit în urma cercetărilor”, anunţă POliţia Română. 

Totodată, au fost puse în executare 16 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliţiei Oraşului Corabia, pentru audieri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.