Peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei au fost depistate şi sancţionate de poliţiştii din întreaga ţară, în prima noapte în care au intrat în vigoare prevederile Ordonanţei militare nr. 2 din 2020. 188 de sancţiuni s-au aplicat doar în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 23 martie, ora 22.00 – 24 martie 2020, ora 06.00, la nivel naţional, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei în intervalul orar 22.00-06.00”, a transmis, marţi, Poliţia Română.

De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locaţia, iar poliţiştii au aplicat faţă de acestea 19 sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii au precizat că nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantină care au părăsit locaţia în care au fost plasate.

Doar în Bucureşti au fost aplicate 188 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 234.400 de lei.

Potrivit prevederilor Ordonanţei militare nr. 2, în intervalul orar 6,00-22,00, se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

Potrivit prevederilor legale, sancţiunile contravenţionale sunt între 100-5.000 de lei - pentru persoanele fizice şi între 1.000-70.000 de lei, pentru persoane juridice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.