Poliţiştii şi procurorii din Iaşi au făcut şapte percheziţii în cadrul unui dosar penal de falsificare de monede, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune. Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 19 mai 2020, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, au efectuat şapte percheziţii, în judeţul Iaşi, la domiciliile mai multor persoane, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru falsificare de monede, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Din cercetări a reieşit că, la data de 7/8 februarie 2020, un bărbat de 29 de ani,  prin împrietenirea cu mai multe persoane, care nu ar fi deţinut cunoştinţe pentru a efectua o verificare a unei bancnote străine, ar fi plasat bancnote din cupiurile de 50 şi 100 de euro, despre care ar fi cunoscut că sunt false, sub formă de plată echivalentă în lei, la un curs favorabil societăţii, la aparatele electronice de jocuri de noroc tip slot machines. 

Prejudiciu cauzat prin activitatea infracţională este de 2.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe dovezi, iar şase persoane au fost conduse la audieri.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul de 29 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri va fi prezentat instanţei

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.