Poliţia Română anunţă, sâmbătă, că aproape 1.700 de persoane au fost luate în supraveghere, în luna mai, în urma măsurilor dispuse de anchetatori. Cei mai mulţi dintre cei vizaţi au fost plasaţi sub control judiciar. În acest moment, 13.307 persoane au măsuri preventive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1 – 31 mai 2023, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română, au fost luate în supraveghere 1.697 de persoane, faţă de care organele judiciare au dispus măsuri preventive”, anunţă, sâmbătă, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că faţă de 370 de persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 1.326 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, iar faţă de o persoană, cea a controlului judiciar pe cauţiune.

”În prezent, se află în supraveghere 13.307 persoane cu măsuri preventive, dintre care 1.897 se află în arest la domiciliu, 11.387 se află sub control judiciar, iar faţă de 23 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pe cauţiune”, a mai transmis sursa citată.

Poliţia explică faptul că valoarea totală a măsurilor preventive de control judiciar pe cauţiune, stabilite de către organele judiciare, ajunge la 3.451.000 de euro, respectiv 190.040 de lei.

”La data de 31 mai 2023, existau 51.062 de persoane înscrise în Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, pentru care structurile Poliţiei Române desfăşoară activităţi de supraveghere, conform Legii nr. 118/2019”, a mai precizat Poliţia Română.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.