Poliţia Română a acţionat în ultimele 24 de ore la peste 3.000 de evenimente, iar pompierii au intervenit pentru gestionarea a 1.485 de situaţii, dintre care 1.251 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Pe parcursul intervenţiilor efectivelor MAI (ordine publică, pompieri, IGAv) au fost salvate 31 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română anunţă că în ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acţionat la nivel naţional pentru asigurarea unui nivel normal de siguranţă publică şi a intervenţiei rapide în situaţii de urgenţă.

”Structurile de ordine publică au intervenit la 3.039 de evenimente, în timp ce pompierii au acţionat pentru gestionarea a 1.485 de situaţii, dintre care 1.251 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Pe parcursul intervenţiilor efectivelor MAI (ordine publică, pompieri, IGAv) au fost salvate 31 de persoane”, se arată în comunicatul oficial. Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe cele mai solicitate drumuri naţionale şi autostrăzi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

”Au fost retrase 267 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 776 de permise de conducere, dintre care 120 pentru consum de alcool. De asemenea, 159 de şoferi au fost testaţi cu aparatul Drug test, pentru 13 dintre aceştia luându-se măsura reţinerii permisului de conducere pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise”, mai precizează Poliţia Română. Având în vedere că foarte mulţi cetăţeni au ales să petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoral, structurile MAI au acordat o atenţie suplimentară asigurării ordinii şi liniştii publice la nivelul judeţului Constanţa, cu accent pe zonele de desfăşurare a evenimentelor publice de amploare.

”Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranţă a accesului, precum şi gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale. Obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente de ordine publică. Astfel, în cele patru zile de desfăşurare ale Festivalului „Beach, Please!" din Costineşti, peste 85.000 de tineri au petrecut, în siguranţă, alături de artiştii favoriţi. Având în vedere că în staţiunile de pe litoral se organizează în continuare evenimente publice de amploare, precum festivalul „Sunwaves 30" din Mamaia care va dura până pe 3 mai, forţele de ordine rămân la datorie pentru a se asigura că sunt respectate condiţiile de siguranţă pentru participanţi”, spune Poliţia.

În ultimele patru zile, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, în colaborare cu reprezentanţii I.P.J. Constanţa, au realizat o serie de activităţi cu caracter preventiv în urma cărora persoanele interesate au fost informate cu privire la pericolele la care se supun în situaţia consumului de substanţe interzise şi alcool.

”Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 4 zile, au acţionat proactiv concentrându-şi eforturile pe identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanţe interzise. Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi „TOMIS" Constanţa au aplicat 103 amenzi în valoare de 44.580 lei (dintre care 89 de sancţiuni aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice si 13 sancţiuni potrivit LG. 61/ 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială) şi un avertisment.

De asemenea, poliţiştii rutieri au întocmit şi documentele necesare pentru tragerea la răspundere a unui număr de 7 persoane care au fost depistate conducând autovehiculul sub influenţa băuturilor alcoolice”, precizează comunicatul. În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 125 de persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere.

”De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii I.S.U. Constanţa au desfăşurat controale la operatorii economici pentru a preveni producerea unor incidente şi a verifica respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă, fiind constatate 53 de deficienţe, sancţionate cu 11 amenzi în valoare de 80.500 lei şi 42 de avertismente”, afirmă Poliţia.

O atenţie deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi de cel al UPU-SMURD Constanţa au acordat sprijin unui număr de 297 de participanţi, în următoarele situaţii: 84 traumatisme diverse (escoriaţii, contuzii, etc.); alte 213 cazuri cu afecţiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacţii alergice etc.)

”În această perioadă, 12 persoane, dintre care 3 minori, au avut nevoie de investigaţii suplimentare şi au fost transportate la spital, majoritatea cu diverse traumatisme”, arată comunicatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.