Poliţiştii au indisponibilizat, pe durata sărbătorilor de iarnă, 141 de tone de articole pirotehnice, în valoare de peste 6,3 milioane de lei şi au întocmit peste o mie de dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada sărbătorilor de iarnă 2023-2024, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a derulat, la nivel naţional, acţiunea «PIROTEHNIC», în scopul creşterii siguranţei cetăţeanului, prin activităţile de prevenire, constatare şi combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea depozitarea şi utilizarea articolelor pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice”, anunţă, sâmbătă, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 141.735 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile de pericol F1, F2, F3, F4 şi P1, în valoare totală de peste 6.300.000 de lei.

”De asemenea, au fost constituite 1.070 de dosare penale, în cadrul cărora s-au constatat 1.200 de infracţiunii şi au fost aplicate 600 de sancţiuni contravenţionale, de aproximativ 1.000.000 de lei”, mai anunţă sursa citată.

Acţiuni de verificare a legalităţii operaţiunilor cu materiale pirotehnice vor fi derulate pe tot parcursul anului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.