Poliţia de Frontieră anunţă o creştere cu 50% a traficului prin vămi, în vacanţa de Rusalii, faţă de anul trecut. Peste 640.000 de persoane şi 160.000 de mijloace de transport au tranzitat punctele de trecere a frontierei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse, pentru acest sfârşit de săptămână prelungit, măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum şi de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite. A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz”, a transmis, luni, Poliţia de Frontieră.  

Potrivit sursei citate, în perioada 10-12 iunie, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control peste 640.000 de persoane, cetăţeni români şi străini şi aproximativ 160.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în ţară, cât şi la ieşire.   

”Comparativ cu perioada similară a anului trecut, în acest an se constată o creştere de peste 50% raportat la numărul de persoane. Cea mai tranzitată frontieră a fost cea aeriană pe unde, în acelaşi interval de timp, au efectuat formalităţile aproximativ 200.000 de persoane, precum şi cea cu Ungaria cu peste 170.000 de persoane şi 65.000 de mijloace de transport”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Frontieră.  

În ceea ce priveste mijloacele de transport marfă, în intervalul de referinţă, la nivel national, au fost efectuate formalitatile de control pentru aproximativ 42.000 de automarfare.   

”Reamintim că, timpul pentru efectuarea controlului documentelor de către poliţiştii de frontieră asupra camioanelor este, în medie, de 5 minute/camion, iar în această perioadă, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport”, a mai precizat sursa citată.  

Instituţia a transmis, de asemenea, că poliţiştii de frontieră au constatat, în această perioadă, aproximativ 210  fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, la regimul frontierei de stat şi nu au permis intrarea în ţară a 62 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.