Poliţiştii de Frontieră de la Petea au descoperit, într-o autoutilitară, 23 de cetăţeni din Siria, Palestina şi Egipt care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Aceleaşi persoane au fost surprinse de poliţişti şi în urmă cu câteva zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 2 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au observat pe sensul de ieşire din ţară, înainte de a ajunge la controlul de frontieră, o autoutilitară, înmatriculată în România. Mijlocul de transport era condus de C.V., în vârstă de 31 de ani, din judeţul Hunedoara. În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit  asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, în compartimentul de marfă, douăzeci şi trei de cetăţeni străini.”, a transmis, vineri, Poliţia de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 22 de bărbaţi şi o femeie, din care 12 erau cetăţeni din Siria, 7 din  Palestina şi 4 din Egipt, având vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat că  intenţionau să ajungă în Germania, Austria, respectiv Suedia.

În urma cercetărilor s-a stabilit ca cei în cauză au mai fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră sătmăreni, în urmă cu câteva zile, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

”În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cetăţenii au fost conduşi la Centru Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Şomcuta Mare”, a mai precizat Poliţia de Frontieră.

Şoferul autoutilitarei este cercetat pentru trafic de migranţi,  fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmând a fi prezentat de procurorul de caz  în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Autoutilitara, în valoare de 30.000 de lei, folosită la transportul persoanelor, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.