O navă a Poliţiei de Frontieră din România a salvat 381 de persoane, între care şase femei însărcinate şi 47 de copii, care pluteau în ambarcaţiuni gonflabile în Marea Mediterană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Misiunea poliţiştilor români a început la solicitarea Centrului Maritim de Coordonare MRCC Rome, care a semnalat că, în apele internaţionale ale Mediteranei, sunt câteva bărci care transportă migranţi spre continentul european. Nava amiral a Poliţiei de Frontieră din România, ”Ştefan cel Mare”, a fost trimisă să evalueze situaţia.

Bărcile gonflabile pe care se aflau cele 381 de persoane erau atât de aglomerate, încât oamenii erau nevoiţi să stea cu picioarele în apă ca să poată încăpea. Toţi au fost urcaţi la bordul navei şi au fost evaluaţi medical. Este vorba despre 47 de copii, 50 femei dintre care şase sunt însărcinate şi 284 de bărbaţi care încercau să ajungă în Europa. Migranţii au fost transportaţi apoi în portul Trapani şi predaţi autorităţilor italiene.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De la începutul misiunii navei ”Ştefan cel Mare” în Italia, 876 migranţi care riscau să se înece au fost recuperaţi de poliţiştii de frontieră români.

România, prin Ministerul Afacerilor Interne, a asigurat forţe şi în Grecia în cadrul misiunii FRONTEX pentru întărirea frontierelor europene.

În total, ţara noastră participă cu 72 de poliţişti de frontieră, 10 autospeciale, o navă de intervenţie şi patrulare - ”Ştefan cel Mare” şi un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie, fiind al doilea contributor la FRONTEX după Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.