Frontiera cu Ungaria este cea mai tranzitată, în aceste zile, iar la Punctul de Trecere Nădlac II timpii de aşteptare sunt de aproximativ 40 de minute, duminică. Numai în cursul zilei de sâmbătă, aproape 130.000 de persoane au ieşit din ţară, profitând de minivacanţa prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Poliţiei de Frontieră, sâmbătă, s-au prezentat la punctele de trecere, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară aproximativ 204.300 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 129.500 de persoane doar pe sensul de ieşire, şi peste 57.600 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.
 
Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde, în acelaşi interval de timp, au efectuat formalităţile aproximativ 82.000 de persoane, precum şi 31.400 de mijloace de transport. Duminică, înainte de prele prânzului, la Punctul de Trecere Nădlac II din judeţul Arad, timpul de aşteptare este de 40 de minute. Pe sensul de intrare în ţară sunt deschise 3 artere, iar pe cel de ieşire sunt deschise patru artere.
 
”Având în vedere că este minivacanţa prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române, mulţi cetăţeni români aleg să călătorească  în alte ţări, aspect ce ar putea determina o creştere a valorilor de trafic în mod special pe sensul de ieşire din ţară, la nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, atât de suplimentare a personalului, cât şi a arterelor de control. Formalităţile de frontieră la ieşirea din România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere”, a transmis Poliţia de Frontieră.
 
Întrucât cele mai tranzitate puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria sunt PTF Nădlac II şi PTF Petea, Poliţia de Frontieră recomandă cetăţenilor români utilizarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional  şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line care poate fi accesată la adresa https://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .
 
În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, în ultimele 24 de ore au intrat în România,  8.477 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 21.01.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.371.056 cetăţeni ucraineni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.