Poliţia de Frontieră a anunţat că 8.823 de cetăţeni ucraineni au intrat în România vineri, numărul fiind în creştere cu 0,1% faţă de ziua precedentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În data de 20.05.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 85.472 de persoane, dintre care 8.823 de cetăţeni ucraineni (în crestere cu 0,1% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.536 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 2%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.024 cetăţeni ucraineni (creştere cu 18,9 %)", a transmis, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize (24 februarie, până vineri, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 985.774 de cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând din 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţară noastră 1.020.303 ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare.

"Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute", a arătat sursa citată.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.