Şaisprezece tablouri care par a fi semnate de artişti cunoscuţi, în a doua jumătate a secolului XlX - prima jumătate a secolului XX, fără documente de provenienţă, ridicate dintr-un târg de obiecte din sectorul 6 al Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale, în  acord cu  operaţiunea desfăşurată la nivel european, sub coordonarea
Europol,  pentru prevenirea si combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional mobil şi imobil, in urma unei acţiuni de verificare a persoanelor care comercializează bunuri culturale mobile, desfăşurată astăzi, 03.10.2020, într-un târg din sectorul 6, au identificat 2 persoane care ofereau spre vanzare mai multe bunuri de semnificatie culturală , respectiv picturi realizate, în diferite tehnici, pentru care nu aveau acte de provenienţă si nici rapoarte de expertiză  conform normelor privind comercializarea bunurile culturale mobile”, anunţă Poliţia Capitalei.
 
În acest sens, au fost ridicate 16 picturi, posibil datate în perioada celei de a  doua jumătăţi a secolui XIX - prima jumatate a secolului XX , atribuite conform semnăturilor unor artişti  cunoscuţi. 
 
Cercetarile sunt continuate în vederea stabilirii provenienţei, cât şi  a insemnătăţii culturale a acestora, precizează poliţiştii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.