Poliţia anunţă bilantul controalelor efectuate în perioada 6 – 12 ianuarie în staţiile de cale ferată, trenurile de călători, porturi şi aeroporturi. Astfel, 1.979 de persoane au fost legitimate, 588 de autovehicule controlate şi patrule în 284 de staţii şi 325 de trenuri de călătorie. Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, fiind cercetate 9 persoane. De asemenea, au aplicat 576 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 113.320 de lei şi au indisponibilizat 400 de ţigarete şi o unealtă de pescuit tip plasă din nylon multifilament, de 150 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 6 – 12 ianuarie a.c., poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în staţiile de cale ferată, trenurile de călători, porturi şi aeroporturi, precum şi pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite în domeniul transporturilor feroviare, navale şi aeriene”, se precizează în comunicatul Poliţiei Române. 

De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, au fost  desfăşurate activităţi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea furturilor de la călători şi combaterea faptelor cu violenţă, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară şi din vagoanele de marfă, mai arată sursa citată. 


Poliţia precizează că totodată, au fost desfăşurate şi acţiuni care au vizat verificarea respectării legislaţiei privind transportul de persoane în regim de taxi şi rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi contrabandei cu tutun.

”Astfel, au fost legitimate 1.979 de persoane, controlate 588 de autovehicule şi efectuate patrule în 284 de staţii şi triaje şi 325 de trenuri de călătorie. Au fost depistaţi 6 urmăriţi, verificate 12 obiective de pază şi 10 agenţi economici. Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, fiind cercetate 9 persoane. De asemenea, au aplicat 576 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 113.320 de lei şi au indisponibilizat 400 de ţigarete şi o unealtă de pescuit tip plasă din nylon multifilament, de 150 de metri”, mai precizează Poliţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.