Poliţiştii români şi partenerii din statele membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 600 de persoane, 100 de autovehicule şi 52 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (S.I.S.).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 27 iulie – 3 august, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 370 de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 44 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 127 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 38 de documente şi au fost găsite 88 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 233 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate în ţări din Spaţiul Schengen. Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 44 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 13 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 12 autovehicule şi 14 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

România, din punct de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010.

Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională -Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.