Peste patru sute de persoane care făceau obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen au fost depistate în România, în ultima săptămână, fiind, de asemenea, găsite şi 80 de autovehicule date în urmărire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 413 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

”Poliţiştii români au pus în aplicare 41 de mandate europene de arestare, au depistat 91 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 73 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen” au anunţat, duminică, reprezentanţii Poliţiei Române. 

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 28 de documente şi au fost găsite 27 de autovehicule, bunuri ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 273 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 28 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.