Peste două sute de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată au fost găsite, în ultima săptămână, de către poliţiştii din întreaga ţară. Şaptezeci şi şapte dintre persoanele dispărute erau minori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 14  - 20 decembrie, poliţiştii de investigaţii criminale au depistat, la nivel naţional, 126 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 77 de minori.

În această perioadă, au mai fost depistate 77 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 59 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 5 aveau mandate de arestare preventivă, 6 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, iar 7 persoane aveau sentinţe penale de internare în unităţi medicale de specialitate.

De exemplu, a fost găsit un bărbat, de 28 de ani, din judeţul Iaşi, care se sustrăgea executării unei sentinţe penale de internare, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. 

De asemenea, un bărbat, de 35 de ani, din comuna Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, se sustrăgea executării unui mandat de arestare preventivă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, lipsire de libertate şi lovire.

”La data de 20 decembrie a.c., persoana în cauză a fost depistată de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud în staţia C.F.R. Bistriţa şi încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj”, a anunţat, luni,, Poliţia Română. 

De asemenea, a fost depistat un tânăr, de 21 de ani, din Bucureşti, care se sustrăgea de la executarea unei pedepse privative de libertate de 5 ani, pentru comiterea de infracţiuni economice. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.