Peste 9.200 de şoferi au fost amendaţi, sâmbătă, de poliţiştii de la rutieră, dintre care aproape 3.900 au fost surprinşi de aparatele radar cu viteze mult mai mari decât cele permise, unii depăşind şi 200 de kilometri pe oră, iar peste o sută consumaseră băuturi alcoolice înainte să se urce la volan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 3.500 de poliţişti au făcut controale în trafic, sâmbătă, pentru a verifica dacă şoferii depăşesc neregulamentar, circulă cu viteza legală, acordă prioritate, respectă regulile de circulaţei la trecerea la nivel cu calea ferată şi dacă folosesc centura de siguranţă, potrivit Poliţiei Române. 

Aproape 10.300 de amenzi, în valoare de peste 2,8 milioane de lei, au fost date într-o singură zi, fiind confiscate şi bunuri de aproximativ un sfert de milion de lei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cele mai multe amenzi au fost date şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie,  9.231 de conducători auto fiind sancţionaţi,  dintre care 111 pentru consum de alcool, 3.835 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 112 pentru efectuarea neregulamentară a depăşirii şi 64 pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

Dintre cei peste 9.200 de şoferi amendaţi, 556 au rămas şi fără permisul de conducere, 187 pentru că au fost prinşi conducând cu viteză, 125 pentru că s-au urcat băuţi la volan şi şase pentru traversarea nregulamentară la calea ferată.

Printre şoferii prinşi conducând cu viteză sunt un bărbat de 32 de ani care conducea cu 208 kilometri pe oră pe Autostrada Soarelui şi un altul, de 38 de ani, care conducea cu 125 de kilometri pe oră în localitatea Găieşti din judeţul Mureş.

Poliţiştii au găsit în trafic şi maşini cu defecţiuni tehnice, care nu aveau ITP sau asigurare, astfel că au retras 166 de certificate de înmatriculare. În timpul controalelor a fost depistat şi un autoturism dat în urmărire pentru că fusese furat.

De asemenea, poliţiştii au constatat 221 de infracţiuni, dintre care 168 comise de şoferi în trafic şi au depistat trei persoane urmărite.

La acţiuni au participat 1.202 poliţişti de la rutieră, 2.125 de la ordine publică şi 199  de la transporturi.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.