Peste 800 de şoferi au rămas fără permise în perioada sărbătorii Floriilor, majoritatea pentru că au condus cu viteză, iar în urma controalelor au fost constatate aproape o sută de infracţiuni şi au fost date 22.000 de amenzi, în valoare totală de peste 5,7 milioane de lei, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada sărbătorii Floriilor ortodoxe, poliţiştii şi jandarmii au avut aproximativ 15.000 de misiuni de asigurare a ordinii publice sau de răspuns la solicitările primite prin numărul unic de urgenţă 112, în urma cărora au fost constatate aproape o sută de infracţiuni şi au fost aplicate peste 22.000 de amenzi în valoare totală de peste 5,7 milioane de lei.

De asemenea, 850 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, majoritatea pentru depăşirea limitei legale de viteză, arată Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă transmis luni.

Punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate de peste 90.000 de vehicule şi peste 340.000 de persoane, nefiind înregistrate aglomerări.

Pompierii au intervenit în aproape 3.200 de situaţii de urgenţă, în special pentru acordarea de ajutor medical persoanelor aflate în situaţii critice.

Totodată, 26 de persoane aflate în stare gravă au fost transportate la uniţă medicale cu elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Acţiunile poliţiştilor şi jandarmilor vor continua şi în perioada premergătoare sărbătorii Paştelui ortodox.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.